Protiv Finske nismo bili na nivou svih 40 minuta, a u utakmici ovog nivoa potrebno je biti konstantan od prve do zadnje minute. Tih sedam, osam zadnjih minuta protiv Finske može nam poslužiti kao model kako da igramo, ali ovog puta svih 40 minuta, izjavio je kapiten koÅ¡arkaÅ¡ke reprezentacije BiH Elmedin Kikanović uoÄi meÄa drugog kola drugog kruga kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini, javlja Fena.

KoÅ¡arkaÅ¡i BiH nakon poraza od Finske u nedjelju u Sarajevu doÄekuju selekciju ÄŒeÅ¡ke, ekipu koja na svom saldu ima Å¡est pobjeda uz samo jedan poraz i praktiÄno je na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo.

“Ekipa ÄŒeÅ¡ke je pobijedila Rusiju na svom terenu, imaju Å¡est pobjeda i bukvalno su na korak do plasmana na Svjetsko prvenstvo. Dolaze ovdje u dobrom raspoloženju. Mi svakako moramo da se potrudimo da ispravimo greÅ¡ke iz prethodne utakmice, bolje kontroliÅ¡emo loptu u napadu i smanjimo broj izgubljenih lopti Å¡to će biti kljuÄno da bi se ostvario dobar rezultat”, kazao je Kikanović.

Pozvao je navijaÄe da doÄ‘u sutra u Skenderiju i daju im podrÅ¡ku, navodeći da bi to, uz dobru pripremu, moglo biti kljuÄno u sutraÅ¡njem meÄu.

Raspoloženje u ekipi, kako istiÄe, je dobro i igraÄi su spremni da isprave greÅ¡ke iz prethodnog meÄa i “pokažu se u najboljem svjetlu”.

Susret BiH – ÄŒeÅ¡ka Republika igra se u nedjelju u dvorani Mirza DelibaÅ¡ić od 20:00 sati.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)