KoÅ¡arkaÅ¡ka reprezentacija Bosne i Hercegovine sedam dana nakon okupljanja veÄeraÅ¡njim treningom u Skenderiji zavrÅ¡ila je mini pripreme za predstojeće susrete kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, javlja Fena.

KoÅ¡arkaÅ¡e BiH oÄekuju dva susreta u okviru Äetvrtog ciklusa kvalifikacija protiv Finske u gostima i ÄŒeÅ¡ke Republike u Sarajevu. Izabranici selektora Jasmina RepeÅ¡e sutra u jutarnjim satima putuju u Finsku, gdje će odigrati prvi meÄ u ovoj fazi takmiÄenja.

Selektor RepeÅ¡a zadovoljan je radom igraÄa i vjeruje da su za kratko vrijeme napravili mnogo posla te da relativno spremni doÄekuju predstojeće utakmice.

“Nismo bili zajedno cijeli tok priprema Å¡to je otežalo rad, ali su u takvoj situaciji bili i drugi. Zadovoljan sam saradnjom igraÄa i svim Å¡to nas je pratilo okolo, sve je bilo u redu i imam samo rijeÄi hvale za sve Å¡to je do sada bilo. Sada ulazimo u najbitniju fazu, finalizaciju priprema za utakmice pritiv nimalo laganih protiv protivnika. Mislim da smo i na tom planu dosta napravili i da priliÄno spremni Äekamo utakmice”, kazao je RepeÅ¡a novinarima nakon veÄeraÅ¡njeg treninga.

IstiÄe da su Finska i ÄŒeÅ¡ka dvije reprezentacije sa sliÄnim naÄinom igranja.

“Mnogo trÄe na otrvorenom terenu, daju puno lakih poena i ako im se to dozvoli onda je jako teÅ¡ko igrati s njima. Ukoliko se iskontrolira ritam onda su nam Å¡anse dobre”, zakljuÄuje selektor BiH.

Kada je u pitanju nedolazak Nemanje Gordića na pripreme selektor istiÄe da to nije naruÅ¡ilo atmosferu u ekipi, mada se radi o izostanku igraÄa koji igra na “kritiÄnoj poziciji”. I dalje tvrdi da mu nije klub dozvolio da se odazove na pripreme, demantirajući tako navode iz Budućnosti da su dozvolili svim igraÄima, pa tako i Gordiću da se odazove na poziv iz reprezentacije.

Kada je u pitanju igraÄki kadar, RepeÅ¡a je izjavio da Sulejmanović neće putovati zbog bolova u koljenu, kao ni Zahiragić. U Finsku će putovati ostalih 11 igraÄa s priprema, a njima će se sutra prikljuÄiti i Kikanović.

Reprezentacija BiH će meÄ protiv Finske igrati 12. septembra u Espoou, a Äetiri dana kasnije u Skenderiji doÄekuje ÄŒeÅ¡ku.

U Finsku sutra putuju Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Adin Vrabac, Andrija Stipanović, Darko Talić, Edin Atić, Milan MiloÅ¡ević, Almir Hasanić, Amar Alibegović, Kenan KamenjaÅ¡ i Amar Gegić. Ekipi će se u Finskoj prikljuÄiti Elmedin Kikanović.

(BIH.ba)