FK Sarajevo danas je potpisao profesinalne ugovore s dva juniora.

Radi se o napadaču Kenanu Dervišagiću i krilnom igraču Amaru Jašareviću.

Dervišagić je rođen 2000. godine a u Akademiju FK Sarajevo stigao je 2016. godine iz ŠF Bambi iz Tuzle. Radi se o talentovanom fudbaleru koji je standardan član prvog juniorskog tima, a može igrati na pozicijama krilnog i centralnog napadača.

Jašarević je rođen 2001. godine, a iako u ovoj sezoni ima status mlađeg juniora u potpunosti se nametnuo treneru Dženanu Uščupliću i iskoristio minutažu koju je dobio u prethodnim utakmicama.

Amar Jašarević, Foto: FK Sarajevo

“Nastavljamo sa praksom potpisivanja ugovora sa talentovanim članovima Akademije. Imamo ih već sedam u prvom timu i većina već sada igra važne uloge što je pokazatelj da smo na dobrom putu. Amar Jašarević ima pravo još ovu i narednu godinu nastupati za juniore, ali mi smo odlučili na vrijeme osigurati njegov ostanak u klubu, motivisati ga i pružiti mu šansu da se još više usavršava. Radi se o izuzetno talentovanom mladom fudbaleru za kojeg treneri imaju samo riječi hvale”, rekao je koordinator sportski segment FK Sarajevo Emir Hadžić i dodao:

“Ponavljamo se ali mislim da je svima jasno koji je koncept izabrao FK Sarajevo i da je naša Akademija i njen razvoj osnovna baza za uspjehe prvog tima. Potpisali smo ugovore sa mnogim talentovanim mladim fudbalerima, a sjajni Kenan Dervišagić svakako je jedan od njih. Želim mu puno sreće i da se uskoro priključi prvom timu po uzoru na neke njegove kolege iz Akademije koji su danas standardni prvotimci u seniorskoj konkurenciji”.

I Dervišagić i Jašarević su potpisali ugovore u trajanju od pet godina.

(BIH.ba)