Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević obratio se javnosti saopštenjem u kojem je otkrio kako je pred njim medicinski zahvat transplatacije bubrega i izuzetno neizvjestan i stresan životni period.

Vujošević je pozvao administraciju KS BiH da preuzme vodstvo nad reprezentacijom, ali i da po svojoj odgovornosti eventualno i imenuje novog selektora.

Saopštenje Duška Vujoševića prenosimo u cjelosti:

“ObaveÅ¡tavam javnost da sam juÄer dobio informaciju o tome da će proces transplatacije jednog bubrega u moj organizam zapoÄeti u jednoj specijalistiÄkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine.

Istine radi, 30. jula poÄinju ispitivanja od Äijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći.

Taj zahvat ja Äekam dugo i budući da sam svestan zahtevnosti Äitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da Äinjenica Å¡to se ona vremenski poklapa sa zavrÅ¡nom fazom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo mene ne Äini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovoÄ‘enje reprezentacijom za vreme moga bolniÄkog odsustva i perioda rehabilitacije.

OÄekujem da se igraÄi reprezentativci suÅ¡tinski, a ne deklarativno mobiliÅ¡u za utakmice koje nas oÄekuju.
Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. OÄekujem da svojim postupcima pokažu odanost koÅ¡arci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i doÅ¡li na pripreme.

Budući da sam potpuno svestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uverenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rješenjima.

DuÅ¡ko VujoÅ¡ević”.

(BIH.ba)