Mladi bh. reprezentativac govorio za Goal.com

“Prva igračka mi je bila lopta. Nju sam dobio od obitelji. Od malih nogu volim nogomet,” rekao je Amer Gojak u opuštenom razgovoru za Goal pod južnom maksimirskom tribinom.

Poslije treninga sa suigračima je ostao na travnjaku i čekao nas. Popodnevna gužva u Zagrebu je učinila svoje, taj dan kao da je na cesti bilo više ljudi i više automobila nego inače, ali on je strpljiv i dočekao nas je sa smiješkom.

“Ja nogomet igram iz ljubavi i to je to,” rekao je kada sam ga pitala bi li profesionalni nogomet bio njegov izbor i da plaće nisu tako visoke. O drugom pozivu nije niti razmišljao

“Zacrtao sam cilj i želio sam po svaku cijenu postati nogometaš. To mi je bio i san i taj mi se san ostvario,” kaže Amer koji je na početku svoje nogometne karijere, ali se nada da će o sebi prije svega ostaviti sliku dobrog i poštenog momka, ma gdje god igrao.

“Kao prvo želim da me pamte kao dobrog momka, poštenog i iskrenog, a kasnije kao dobrog igrača i sve ostalo što dolazi.”

A što se tiče njegovog igračkog razvoja, ni ranije nije skrivao da mu je najveći uzor Miralem Pjanić. Ali svojim izborom poslije Mireta je pomalo i iznenadio.

“Isco. Volim gledati njegov stil igre i kako s lakoćom prolazi igrače,” priznao je mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine koji se nada da i njega, poput njegovih uzora, čeka velika karijera.

“San mi je igrati u velikom klubu, a koji će to klub biti, vidjet ćemo.”

A za jedan klub nikad nije zaigrao, kada je seniorski nogomet u pitanju. Naravno, radi se o njegovom Željezničaru. Je li mu žao?

“Pa jest malo, ali takav je bio splet okolnosti i nadam se da ću jednoga dana zaigrati za prvi tim Želje,” rekao je.

Jedno od omiljenih jela mu je burek.

“Obožavam burek, još kad mama napravi,” rekao je s osmijehom, a onda otkrio da se i sam susreo s onim pitanjem koje sve Bosance i Hercegovce užasno nervira “S čim želiš burek?” (jer burek je isključivo s mesom, ostali oblici toga jela nisu burek!), ali i da ga to nije pretjerano uznemirilo.

“To sam prvi put doživio u Crnoj Gori. Kad sam kupovao burek pitali su me s čim ću. Samo sam rekao burek s mesom.”

(Reprezentacija.ba(