Za Đumića nacionalni tim jedan od glavnih motiva zbog kojih igra fudbal

Stoper bh. reprezentacije, Dario Đumić (25), jučer je kompletirao transfer iz NEC-a u Utrecht, s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor.

“Veoma sam sretan zbog prelaska u Utrecht. Ovo je novi izazov i korak naprijed u mojoj karijeri. Kakav je Utrecht klub pokazuje i njegov prošlogodišnji plasman u domaćem prvenstvu. Drago mi je što ću i u narednoj sezoni igrati u Holandiji. Od dolaska ovdje govorio sam da mi odgovara stil igranja, tako da mogu dodatno napredovati”, rekao je Đumić, koji bi za novi klub mogao debitovati već u drugom pretkolu Europa lige protiv Vallette, ukoliko bude prijavljen.

“Ne znam da li ću ja biti taj igrač kojeg će Utrecht prijaviti pred utakmicu protiv Vallette, s obzirom da ne treniram mjesec dana. Jedva čekam da počnem igrati za novi klub. Nadam se da ćemo uspjeti ostvariti plasman u Europa ligu”.

Đumić s ovim transferom očekuje da će zadržati mjesto u reprezentaciji.

“Sretan sam i što sam ovim transferom povećao šanse da zadržim status reprezentativca. Na meni je da nastavim tamo gdje sam stao prošle sezone i trudim se da budem još bolji, jer nacionalni tim je jedan od glavnih motiva zbog kojih i igram fudbal”, dodao je Đumić.

(Reprezentacija.ba)