Stoper Radničkog Kragujevac Besim Šerbečić (25) ponovo se našao u timu kola srbijanske Superlige.

Radnički je u posljednjem kolu slavio protiv Voždovca u gostima 1:2, a Šerbečićeva igra bila je među najboljim u ovom 30. kolu srbijanskog šampionata.

Šerbečić je tako dva puta zauzeo mjesto u najboljih 11 u mjesec dana, ako izuzemo reprezentativnu pauzu u martu.

Naš stoper je od dolaska u klub standardan, pa je devet utakmica po 90 minuta u ligi i jednu isto tako u Kupu Srbije.

Radnički Kragujevac je na solidnom petom mjestu.

U većini superligaških timova se sve vrti uglavnom oko jednog ili dvojice igrača, dok mi imamo dobro izbalansiran tim gdje na svakoj utakmici iskoči drugi pojedinac. Ide nas sjajno. Ne pamtim kad sam se negdje lakše uklopio kao u Radničkom. Svi momci su odlični, držimo se zajedno, a to se reflektuje i na same igre”, nedavno je objašnjavao Besim Šerbečić na početku razgovora za Reprezentacija.ba.

Šerbečić je bio redovan u svim omladinskim selekcijama BiH, a za A reprezentaciju ima jedan nastup. Bilo je to na odlasku Ivajla Peteva.

U svojoj karijeri bio je prvak sa Sarajevom 2020. godine, prije toga je u Norveškoj osvojio sve sa Rosenborgom.

Tim 30. kola Superlige Srbije: Stamenković (Mladost L.) 7 – Ćosić (Radnički KG) 6,5, Stevanović (Čukarički) 7, Šerbečić (Radnički KG) 6,5, D. Petrović (Radnički Niš) 6,5 – Petrović (Vojvodina) 8, Docić (Čukarički) 7,5 – Zukić (Vojvodina) 7,5, Ivanović (Čukarički) 8, Bamidele (Radnički Niš) 7,5 – Melo (Čukarički) 7,5.

(Reprezentacija.ba)