Najbolji bh. košarkaš Jusuf Nurkić (28) potvrdio je za Nova BH da će predvoditi reprezentaciju BiH u pretkvalifikacijama za Olimpijske igre.

“Prijavili smo se za pretkvalifikacije i nadam se da ćemo imati uslove kako treba. Razgovarao sam sa svim igraÄima i želimo napraviti jedan rezultat. PriÄao sam sa Miralemom, Amarom i drugima i mislim da je najbolji trenutak da damo sve od sebe za te utakmice. Lopta je okrugla i možemo se kvalifikovati”, rekao je Nurkić za Nova BH i prokomentarisao dolazak joÅ¡ jednog NBA igraÄa Luke Garze na pripreme:

“Momak je naÅ¡. Majka mu je iz Sarajeva i to je jedna prelijepa priÄa. Selektor je odluÄio da pozove Luku i nadam se da će imati lijepo iskustvo. Mi ćemo ostaviti srce na terenu i dati sve od sebe u narednim utakmicama.”

Jusuf se osvrnuo i na situaciju u svom klubu Portlandu.

“Moramo pogledati realnost. Nismo imali sreće i imali smo problema sa povredama. Sezona je zavrÅ¡ila ranije nego Å¡to smo oÄekivali. Sada smo na prekretnici i mislim da ćemo napraviti jednu od najjaÄih ekipa u zadnjih 20 godina. Želim Å¡to je duže moguće ostati u Portlandu. To je moj klub.”

Podsjetimo, BiH će u augustu u pretkvalifikacijama za OI igrati protiv Poljske, Mađarske i Portugala.

MeÄevi ove grupe igrat će se u poljskom gradu Gliwice.

Pretkvalifikacije za OI su na programu od 12. do 20. augusta ove godine.

(Reprezentacija.ba)