Baždareviću se nametnuli mladi igrači

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević jučer je u Trening centru u Zenici testirao najbolje igrače iz Premijer lige BiH.

Iako je selektor istakao da ovo nisu svi najbolji igrači domaćeg prvenstva, nego oni koji su u ovom trenutku svojim igrama i ponašanjem zaslužili da se na njih skrene pažnja, jasno je da je jučer u Zenici okupljeno najbolje od igrača što ima Bosna i Hercegovina u ovom trenutku u Premijer ligi BiH.

Tu su bili i igrači koji su do sada već puno puta dokazali svoju kvalitetu u reprezentaciji poput Miroslava Stevanovića i Adnana Zahirovića, ali i Srđana Stanića koji je bio na širem spisku za SP u Brazilu i koji uvijek može pomoći, najviše na poziciji desnog beka, ali i drugim bočnim pozicijama.

Izuzmemo li navedene, već dokazane igrače, Baždareviću su se na jučerašnjoj utakmici od mlađih igrača najviše pokazali Ajdin Redžić (Borac, 19), Amer Ordagić (Sloboda, 22), Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg, 22) i Dino Beširević (Radnik Bijeljina, 22), pa bi oni, prvenstveno zbog svojih godišta, mogli brzo na probu u A reprezentaciju.

IMG_2668 copy rep

Sigurno je da će nastupi u klubovima za Mešu biti mnogo važniji kriterij nego li ono što je vidio u jučerašnjoj utakmici, no neki od ovih momaka, mogli bi se već uskoro naći na spisku reprezentacije za utakmice na turniru u Japanu u junu ove godine.

Jučerašnja utakmica neće biti presudna za ocjenu kvalitete pozvanih igrača, ali predstavlja jedan odličan potez kojim je selektor Baždarević dao dodatnu važnost domaćem prvenstvu.

Osim što svakim ovakvim potezom Premijer liga BiH postaje popularnija, jučerašnje okupljanje u Trening centru NFSBIH dodatno učvršćuje imidž Mehmeda Baždarevića i njegovih pomoćnika, kao stručnog štaba koji radi sistematski i konstantno.

(Reprezentacija.ba)

FOTO \ Odigrana test utakmica kandidata za A selekciju BiH