Baždarević vjeruje u igrače iz domaćeg prvenstva

Selektor Mehmed Baždarević okupio je danas 25 najboljih igrača Premijer lige BiH koji mogu igrati za našu reprezentaciju.

Prije početka vrlo zanimljivog radnog dana Baždarević se obratio prisutnim medijima.

– Okupili smo se kako bi se upoznali sa igračima Premijer lige BiH. Ovdje možda nisu svi najbolji igrači, ali jesu igrači koje smo mi odabrali zbog njihovog rada i ponašanja i ovakva okupljanja će postati tradicionalna jer želimo pokazati da ih gledamo, da mislimo na njih i računamo na njih. Naravno ovo je nagrada i za klubove i trenere. Iskoristićemo ovu priliku da još bolje upoznamo igrače i da u njima nađemo naše nove reprezentativce. – poručio je Mehmed Baždarević.

Najavljeno je predavanje koje će selektor održati reprezentativcima.

– Predavanja nema, niti će ko nama predavati, niti ću ja nekome predavati. Imaćemo zajedničku interaktivnu radionicu u kojoj ćemo razmijeniti naša znanja i u kojoj ćemo mi njima pomoći, ali i oni nama sa svojim informacijama. Samo želimo zajednički rad u interesu fudbala i reprezentacije.

Selektor Baždarević je prokomentarisao kvalitet domaćeg prvenstva.

– Naša liga ima kvaliteta i potencijala da napreduje i da se još bolje radi. Trebaju nam još bolji uslovi da se naprave još bolji rezultati. Liga je sve više interesantnija, kvalitet ide naprijed i nadam se da će biti sve bolji i bolji i da u konačnici vidimo napredak i na europskoj sceni. Mislim da klubovi ostvaruju napredak svakoga dana.

Nakon dobre igre protiv Švicarske vratila se pozitivna atmosfera oko tima. Da li je nakon loše predstave protiv Irske, sada prisutna euforija?

– Euforije u stručnom štabu nikada nije bilo, ali molim vas, nemojte stalno praviti jedan presjek sa Irskom. Mi smo ovdje godinu i pol dana, igrali smo i sa Velsom, Izraelom, Austrijom, Belgijom. Od prvog dana želimo raditi uz kontinuitet i metodologiju. Mjesta za euforiju nema, ali ima za rad. Puno više rada, nego što je bilo.

Reprezentacija očekuje pojačanja u vidu Miličevića i Jajala?

– Fudbalski savez radi sve da omogući ovim igračima da zaigraju za BiH. Očekujemo pozitivan odgovor od UEFA-e, a onda i njihove dobre igre zbog kojih ćemo ih pozvati u bh. reprezetaciju. – zaključio je Mehmed Baždarević.

(Reprezentacija.ba)