Naš selektor je zadovoljan osvojenim bodom protiv Kazahstana

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine remijem 0:0 na gostovanju kod Kazahstana u 5. kolu kvalifikacione Grupe 9 za plasman na Evropsko prvenstvo osvojila je tek svoj drugi bod, piše Faktor.ba.

U tim koji je bio, slobodno možemo napisati, stroga napadačka varijanta bh. selekcije, zakazao je u prvom poluvremenu, s obzirom na to da je kazahstanska selekcija bila bolji tim u prvih 45 minuta, što potvrđuju i riječi bh. selektora Darka Nestorovića.

Bolji u drugom poluvremenu

“Kazahstan je izgledao bolje od nas u prvom poluvremenu, a mi smo svoj šanse tražili u polukontrama. U drugom poluvremenu smo stvorili nekoliko izglednih prilika, ali ih nismo uspjeli realizovati, pa stoga moramo biti zadovoljni remijem”, istakao je selektor U-21 reprezentacije naše zemlje, koji se zahvalio Kazahstancima na gostoprimstvu.

S druge strane činilo se kako gostoprimstva na terenu neće biti, s obzirom na to da je na terenu bilo dosta oštrih startova, a glavni sudija Armenac Suren Baliyan pokazao je devet žutih i jedan crveni karton. Uprkos svemu Nestorović se nije mogao složiti da su njegovi igrači igrali pregrubo čime su „provocirali“ domaće igrače.

“Mislim da u tome nema mnogo istine, što se moglo vidjeti i na našoj igri”, kazao je bh. selektor.

Iako je BiH počela u izuzetno ofanzivnom sastavu sa Hodžićem, Ćerimagićem i Popovićem, te veznjacima koji imaju i dobar osjećaj za igru prema naprijed, Nestorović je rekao jednu zanimljivu stvar.

“Na nekolicinu nismo mogli računati ovoga puta. Nedostajali su nam kreativci, a sa nekim izmjenama pokušali smo to nadomjestiti. Ipak, nedostatak pravog vođe osjetio se u našoj igri”, objasnio je bh. kormilar, ostavši nedorečen na koga to tačno misli.

Poraz pa remi

Tek drugi bod u kvalifikacijama teško da može biti neka satisfakcija, ipak je napredak u odnosu na prvi meč protiv Kazahstana kada samo na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase“ poraženi s 2:1.

“Mislim da imamo za čime da žalimo. U drugom poluvremenu utakmice na stadionu Astana Arena smo bili bolji tim, a na kraju se moramo zadovoljiti bodom”, rekao je Nestorović za Faktor.ba uz opasku da je mladi Kazahstanac Maxim Fedin sjajan igrač, te da prema njegovom mišljenju ovoga puta nije bio dovoljno spreman.

(Reprezentacija.ba)