Francuska je minimalno savladala Belgiju u 1/8 finala Europskog prvenstva, a oštar prema Francuzima bio je Rade Bogdanović, sada regionalno poznat TV analitičar.

Rođeni Sarajlija, nekadašnji napadač Željezničara, Atletico Madrida i Werdera smatra da je Francuska igrala sa dosta kalkulacija.

“Možda nisu po klasi reprezentacija koje su imali od ranije, možda i jeste. Realno, izgubio sam sat i pol života gledajući ovu utakmicu. Jučer Englezi, sad ovo danas.

Nema uzbuđenja, dosta kalkulacija, duela. Francuzi jesu sigurni, dominantni su u fizičkom i tehničkom smislu. Ali, ja volim ekipe poput Pancera, obrni okreni, najpoštenija je reprezentacija Njemačke, i prema navijačima i prema sebi samima.

Ja razumijem da je to i četvrta utakmica i razumijem da su došli sa završnih prvenstava. Ali taj državni grb, taj pijetao na dresu, nekako se traži više”, kazao je Bogdanović koji se nakon toga obrušio i na Ronalda.

“Ronaldu botoks smeta na jagodicama. Baš je izražen, nisam ni primijetio da se botoksira.”

Francuska je slavila autogom Vertonghena, a zanimljivo da iz igre još nisu postigli gol na prvenstvo.

Austriju su savladali također autogolom, potom su remizirali sa Nizomzemskom 0:0, a protiv Poljske (1:1) gol su postigli sa penala.

Francuska će u 1/4 finalu igrati protiv boljeg iz duela Portugala i Slovenije.

(Reprezentacija.ba)