Novi bh. reprezentativac Nikola Katić (27) izabran je u idealni tim švicarske Superlige.

Švicarski Sport je birao najbolji tim za nedavno završenu sezonu, a naš stoper je našao svoje mjesto u formaciji 4-4-2.

Najbolji tim švicarske Superlige za sezonu 2023. / 2024. čine:

Von Ballmoos (Young Boys), Tsunemoto (Servette), Katić (Zurich), Vallci (St. Gallen), Scmid (Basel), Steffen (Lugano), Cognat (St. Gallen), Ugrinić (Young Boys), Witzig (St. Gallen), Carlos (Yverdon) i Celar (Lugano).

Katić je ove sezone odigrao 34 utakmice za Zurcih u ligi te postigao četiri pogotka.

Njegov tim je zauzeo četvrto mjesto na tabeli i plasirao se u kvalifikacije za Konf. ligu.

Spahić mi je došao kući, a onda su došli i Barbarez i Papac

Katić je u ponedjeljak govorio i o dolasku na okupljanje A selekcije BiH pred duele sa Engleskom i Italijom

“Prvo moje okupljanje sa reprezentacijom BiH. Sigurno da je sve pozitivno, dobrodošlica od stručnog štaba i saigrača je na vrhunskom nivou. Drugačiji je sistem nego u klubu, ali profesionalni smo i prilagodba mora biti brza. Za sada je sve pozitivno i nadam se da ćemo nastaviti u tom tonu”, kazao je stoper švicarskog kluba i dodao:

“Teško je očekivati neki spektakularan rezultat. Ipak, svaki sportista mora imati ambicije i težiti ka najvećim ciljevima. I mi se moramo tako postaviti. Naravno, javnost je pesimistična zbog prijašnjih rezultata, ali mi smo ti koji smo na prvoj liniji i moramo okrenuti te stvari i već protiv najjačih selekcija ići na pozitivan rezultat.”

Katić je otkrio kako je došlo do poziva u A selekciju BiH.

“BiH je država u kojoj sam rođen, u kojoj žive moji roditelji i u kojoj ću živjeti, nadam se kada završim karijeru. Takav je neki plan. Kada je došao prvi poziv od gospodina Emira Spahića, meni je to odmah bilo profesionalno kako bi trebalo da izgleda. Emir je došao kod mene kući, zatim selektor je sjeo na avion i došao u Zurich, pa Saša Papac je sjeo na avion i došao u Zurich.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16