Reprezentacija BiH poražena je od Slovačke u posljednjem meču Kvalifikacija za EURO, a nakon meča su se obratili Nermin Zolotić, Renato Gojković i Haris Hajradinović.

Nermin Zolotić:

“Veoma sam sretan i ponosan što sam debitovao. Bilo bi ljepše da je bio pozitivan rezultat. Mislim da smo prvo poluvrijeme i ulazak u drugo bili dobri. Crveni karton nas je poremetio. Idemo dalje, imamo baraž u martu i nadam se najboljem”, kazao je Zolotić, a potom odgovorio na pitanje da li očekuje poziv za baraž.

“Pa vidjet ćemo, ja sam ponosan i sretan što sam debitovao, na meni je da budem zdrav i igram, a na selektoru Miloševiću je da odluči da li će me pozvati.”

Haris Hajradinović:

“Ne bih pričao o kvalifikacijama već o današnjoj utakmici. Dobro smo stajali, nismo davali da nam neke šanse stvore. Žao mi je što nismo izdržali duže da ne primimo gol bilo bi nam lakše. Momci su dali sve od sebe od prvog minuta te nemam šta da zamjerim zaista.”

“Taj susret ne bih komentarisao, mislim da smo danas bili više zajedno, borili smo se jedan za drugog, trčali, ko god je pogriješio borili smo se, mislim da tako treba izgledati reprezentacija trebamo da gledamo naprijed da se što bolje spremimo i da budemo u što boljoj formi i da se plasiramo na Europsko prvenstvo.”

Renato Gojković:

“Mislim da smo imali veliku želju, da smo se trudili. Imali smo neke greške, mogli smo više toga napraviti. Oni nam do crvenog nisu stvorili neku šansu. Utakmica je bila izjednačena. Krivo mi je zbog crvenog kartona, iz prevelike želje sam dobio drugi žuti karton. Najbitnije da su momci pokazali volju i želju. Uz povratak glavnih igrača i uz ovu želju mislim da ne bi trebali imati problema. Nadam se da ću biti tu za drugu utakmicu u baražu.

“Navijači su zaslužili da se boje dresa brane sa puno više energije. Poseban osjećaj je kad se intonira himna, kad krene i čujem naše navijače samo od sebe krene. Fenomenalno sam se osjećao, dobio sam dodatnu energiju.”

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16