Milan našeg Radeta Krunića (29) u srijedu od 21,00 sati igra protiv Napolija prvi meč četvrtfinala Lige Šampiona.

Ekipa Milana je nedavno u susretu Serije A razbila Napoli sa 4:0, a trener Stefano Pioli je oprezan uoči sutrašnjeg meča.

“Mislim da ćemo pronaći pravi balans, ali protiv Napolija nas očekuje nezivjesna utakmica, tačnije dugih 180 minuta igre. Ligaška pobjeda protiv Napolija nam je dala neke naznake i sada znamo kako da igramo i da se suprostavimo jakom timu. Trenutno smo fokusirani samo na to”, kazao je trener Milana na zvaničnoj press konferenciji i dodao:

“Bez obzira na nastupe u ovoj sezoni, u ovom trenutku najbitnije kako ćemo izgledati protiv Napolija. Moramo biti fokusirani u svakom trenutku jer je protivnik izuzetno opasan te ima kvalitet da kazni svaku pogrešku. Ne možemo sebi dopustiti pad koncentracije u ovakvoj utakmici. Mnogo smo pokazali ove sezone u Ligi Šampiona i mentalno smo spremni.”

Pioli očekuje da će navijači na San Siru biti dodatna snaga za njegove izabranike.

“Stadion i naši navijači će nam dati dodatnu snagu da pružimo najbolje od sebe. Pričamo o Ligi Šampiona, Milanu, historiji i smireni smo jer znamo da smo radili naporno. Ipak, oba tima imaju veliku motivaciju da se plasiraju polufinale i da na kraju osvoje Ligu Šampiona.”

Trener Milana se osvrnuo i na sjajne igre Napolija ove sezone.

“Napoli je odlična ekipa koja je zabila najviše golove ove sezone u Ligi Šampiona i ima najviše pobjeda nakon Bayerna. Imaju veliki kvalitet, ali utakmica počinje rezultatom 0:0. Očekujem dva izjednačena susreta. Sigurno da možemo očekivati nešto drugačije od njih. Pogotovo se to odnosi na njihovu defanzivu, ali nastojat ćemo da to prepoznamo.”

(Reprezentacija.ba)