Nakon njegovog skorog istupa na društvenim mrežama, gdje je javno podržao nasilje navijača AEK-a, Anderlecht je odlučio kazniti bh. defanzivca Ognjena Vranješa (29).

Danas su sportski direktor kluba Michael Verschueren i menadžer Luc Devroe obavili razgovor s Vranješom, kojem je na kraju izrečena samo novčana kazna.

Vranješ se pokajao zbog svog postupka i uputio je izvinjenje navijačima.

“Shvatio sam da sam napravio grešku i prihvatam kaznu koju mi je klub izrekao. Izvinjavam se Michaelu Verschuerenu i Lucu Devroeu, kao i navijačima. Svjestan sam da je poruka koju sam postavio neprihvatljiva. Nadam se da ćete prihvatiti moje izvinjenje. Zajedno sa Anderlechtom možemo napraviti dobre rezultate, poručio je Vranješ za službenu stranicu belgijskog kluba.

Podsjetimo, Vranješ je podržao huligane njegovog bivšeg kluba, koji su bakljama, petardama i Molotovljevim koktelima gađali navijače Ajaxa na utakmici Lige šampiona odigranoj u utorak.

Taj potez je naišao na veliku osudu belgijske javnosti, s obzirom da su navijači Ajaxa i Anderlechta bratske skupine koje se međusobno podržavaju.

(BIH.ba – Reprezentacija.ba)