Mladi stoper FK Sarajevo, Nihad Mujakić, danas je i zvanično produžio svoj ugovor na dodatnih pet godina.

Mujakić se u prošloj sezoni u potpunosti ustalio u prvom timu postavši jedan od najboljih stopera lige iako je tek nedavno napunio 20 godina. U prošloj sezoni ukupno je odigrao 18 utakmica od čega je na 15 bio starter.

Koordinator sportskog segmenta FK Sarajevo, Emir Hadžić, smatra da je Mujakićev ostanak najveće pojačanje za klub u ovom prijelaznom roku.

“Presretni smo da smo produžili ugovor sa našim najvećim daguljem. To je igrač za kojeg već sada imamo ponude inostranih klubova ali zajedno smo odlučili da je za njega najbolje da još jedan period ostane u Sarajevu i potpuno sazrije za odlazak u jače lige. Misim da je to najveće pojačanje u ovom prelaznom roku za FK Sarajevo, želimo da nastavi onako kako je počeo, da konstantno napreduje i smatram da je to igrač koji ima sve predispozicije da vrlo brzo dođe i do naše A reprezentacije a samim tim vjerujem da će klub za njega imati još bolje ponude nego sada”, rekao je Hadžić.

Mujakić je dugogodišnji član FK Sarajevo, počeo je u Školi fudbala Asim Ferhatović-Hase da bi onda preko Akademije FK Sarajevo stigao do prvog tima. Dobrim igrama u protekloj sezoni zaradio je poziv Vinka Marinovića u U21 reprezentaciju BiH.

“Ogromna je čast za mene potpisati novi ugovor sa FK Sarajevo. Dugo godina sam u klubu i mogu reći da živim svoj san, igram za klub koji volim najviše na svijetu. Nadam se da ću opravdati povjerenje rukovodstva kluba i navijača i da ćemo svi zajedno imati uspješnu sezonu”, kazao je Mujakić.

Mujakić će zajedno sa saigračima u petak krenuti na drugu fazu priprema u Sloveniju gdje će FK Sarajevo odigrati tri prijateljske utakmice protiv Rabotničkog, Radničkog iz Niša i Voždovca.

(BIH.ba)