Nakon dobre predstave protiv SAD-a u Los Angelesu pred Zmajevima je novi prijateljski susret – protiv Meksika u Teksasu.

Utakmica se igra 1. februara, u noći sa srijede na četvrtak u 03,30 sati po bh. vremenu na stadionu Alamodome u San Antoniu uz direktan prijenos na FACE TV.

Stadion Alamodome je multifunkcionalni sportski centar koji osim fudbala ugošćava utakmice američkog fudbala, baseballa, košarke, hokeja na ledu… Najveći kapacitet stadiona je 64.000 sjedećih mjesta.

BiH i Meksiko su se do sada sastajali tri puta. Dva puta je pobijedio Meksiko, a bh. tim jednom. Prvi meč odigran je 9. februara 2011. godine u Atlanti i završen je rezultatom 2:0 u korist Meksika.

U sljedećem susretu Meksikanci su pobijedili 2:1. Susret je odigran u Chicagu 31. svibnja 2012., a golove su postigli Giovani Dos Santos u i Javier Hernandez za Meksiko, dok je za bh. tim pogodak pogodio Edin Džeko.

I treći susret ovih reprezentacija odigran je u Chicagu 3. juna 2014. godine u sklopu priprema za SP 2014 u Brazilu. U sjajnoj utakmici Zmajevi su pobijedili sa 1:0, a jedini pogodak je postigao Izet Hajrović.

(BIH.ba)