Fudbalska reprezentacija BiH stigla je u San Antonio gdje će u noći sa srijede na četvrtak po našem vremenu igrati utakmicu protiv Meksika.

Zmajevi su trenirali na terenima Univerziteta San Antonio. Već standardno, puni trening imali su igrači koji nisu nastupili protiv SAD, dok su ostali trenirali lakšim intenzitetom.

Među njima su dva fudbalera FK Sarajevo Elvis Sarić i Almir Bekić koji su protiv SAD odigrali značajnu ulogu.

„Bila je to dobra i otvorena utakmica sa obje strane. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili u svlačionici i možemo biti zadovoljni kako smo odigrali. Ovo je put kojim trebamo dalje ići. Meni je posebna čast što sam imao priliku da debitujem za reprezentaciju. Neopisiv je osjećaj kada izađete na teren u dresu sa državnim grbom.“ govori Sarić koji je bio odličan na sredini terena.

Elvis Sarić, Foto: FS BiH

„Odigrali smo dobru i kvalitetnu utakmicu protiv jakog protivnika. Mislim da smo odradili svih 90 minuta na najbolji način i dali zadnji atom snage. Šteta što nismo postigli pogodak, ali možemo biti zadovoljni našom predstavom u susretu sa SAD-om. Sada nas očekuje još jedna jaka provjera i moramo ponoviti pristup koji smo imali protiv Amerike. Meksiko ima odlične igrače i ne smije biti opuštanja.“ poručuje lijevi bek reprezentacije Bekić.

Meksiko – BiH, 1. februar 03,30 sati, San Antonio, uz direktan prijenos na FACE TV.

(BIH.ba)