Sjedinjene Američke Države i Bosna i Hercegovina remizirali su bez golova rano jutros po našem vremenu u Los Angelesu.

Glavni detalj utakmice koji ćemo pamtiti je penal iz 53. minute iz kojeg je Haris Medunjanin pogodio stativu.

Selektor Robert Prosinečki može biti zadovoljan svojim selektorskim debijem, jer su njegovi izabranici, s obzirom na neuigranost sastava, pokazali sasvim solidno lice.  Da je u prvom planu bio rezultat, a ne davanje prilike svim pozvanim igračima, na osnovu viđenog u prvom poluvremenu čini se kako bi BiH bila bliža pobjedi od SAD.

Ako bi se izdvajalo prvo ime u našim redovima to je sigurno Luka Menalo (21) koji je kao najveća opasnost američkoj odbrani u drugom poluvremenu izborio i penal. Nešto zapaženiju ulogu u prvom poluvremenu odigrao je i Tomislav Tomić.

Najpoštenije je reći da je dobru i borbenu partiju pokazala cijela momčad, a igrači Premijer lige BiH pokazali su kako znaju igrati dobar fudbal, ali da su im za to potrebni dobri tereni i ostala infrastruktura.

Reprezentaciju BiH u Los Angelesu je sa tribina StubHub centra bodrilo više od 4.000 Bosanaca i Hercegovaca.

Sljedeću utakmicu BiH igra u noći sa srijede na četvrtak u 03,30 sati protiv Meksika u San Antoniu.

SAD: Hamid (46. Steffen), Polster, Zimmerman, Opara, Morrow, Adams, Trapp (83. Rubin), Roldan (68. Agudelo), Zardes (46. Arriola), Morris, Sapong (46’ Rowe).

BiH: Šehić, D. Todorović, Bekić, Mihojević, Graovac, Medunjanin (71. Beširović), Tomić (46. Ćavar), Sarić (80. Bilbija), Zakarić (68. O. Todorović), Menalo (84. E. Ibišević), Ahmetović (46. Koljić).

(BIH.ba)