Selektor Robert Prosinečki u Los Angelesu priprema reprezentaciju BiH za duel protiv SAD u noći između nedjelje i ponedjeljka po bh. vremenu.

„Jako sam zadovoljan onim što sam vidio na terenu. Igrači se maksimalno zalažu, daju sve od sebe da odgovore na taktičke zahtjeve koje smo im postavili. Dobra atmosfera vlada u ekipi, a posebnu notu radu daje Haris Medunjanin. Dolaskom Ibrahima Šehića ekipa je kompletirana.“ kaže Prosinečki za press službu Fudbalskog saveza BiH.

Svi će dobiti priliku

„Želim da momci osjete pravu snagu jedne jake međunarodne utakmice, gdje će svi dobiti šansu za nastup protiv kvalitetnog protivnika. Ovo je dobra prilika da oni pokažu šta znaju, a sebi pomognu u daljem profiliranju igračke ličnosti. Rezultat ne mora uvijek biti mjerilo, važno je da svaki od njih pruži lični maksimum. Naravno, nastojaćemo da u ovim mečevima dođemo i do pozitivnog skora.“

Reprezentacija BiH prije utakmice imat će još jedan trening na glavnom terenu StubHub centra.

Prijateljska utakmica: Sjedinjene Američke Države – Bosna i Hercegovina, 29. januar, 03,30 sati, StubHub Center Los Angeles, SAD – prenos na FACE TV.

(BIH.ba)