Talentovani nogometaš bh. korijena Adnan Curović rođen je 12. januara 1998. godine, a danas je trenirao sa prvim timom torinskog Juventusa. Momak koji trenutno nastupa za kadetsku selekciju Danske u redove italijanskog giganta došao je u decembru prošle godine iz danskog Lyngbya.

Curović igra na poziciji stopera i trenutno nastupa za mladi tim Juventusa.

Karakteristike sedamanestogodišnjeg Curovića su odlična kontrola lopte s obzirom da igra na poziciji stopera i to što često zna iznijeti loptu i započeti napad u tranziciji za svoju momčad.

Također, odlično se pozicionira te ima veoma dobar pas pod pritiskom protivnika, pa je evidetno zbog čega su skauti Juventusa zapazili talentovanog igrača bh. porijekla u Danskoj.

Pored defazivnih zadataka, Curović je izuzetno opasan za protivnički gol nakon prekida.

Roditelji Curovića porijeklom su iz Bosne i Hercegovine, a Adnan je rođen u Ballerupu (Danska).

Nadamo se da će tehnički sektor Fudblaskog saveza BiH u saradnji sa našim omladinskim selektorima što prije stupiti u kontakt sa Curovićem i da će perspektivni defanzivac u skorije vrijeme obući dres naše selekcije.

Kada našoj talentovanoj selekciji kadeta (Mustedanagić, Mustafić, Demirović, Gavrić, Hušić, Žerić, Stanić, Suljić..) dodamo spomenutog Curovića, zatim Dženisa Burnića, Anesa Omerovića (svi nabrojani rođeni su 1998. godine) onda je jasno da uz pravovremenu reakciju ljudi iz Fudbalskog saveza BiH možemo imati respektabilnu reprezentaciju u budućnosti.

(Reprezentacija.ba)