“Na danas održanoj sjednici Skupštine FK Sarajevo donijet je niz važnih odluka kojim se dodatno unaprjeđuje rad i funkcionisanje FK Sarajevo.” objavili su iz FK Sarajevo.

Za direktora FK Sarajevo izabran je Tarik Trbić koji je bivši uposlenik kluba, te je posljednje bio angažovan u Sindikatu profesionalnih fudbalera BiH. Za predsjednika skupštine kluba izabran je nekadašnji doktor reprezentacije BiH Adnan Hadžimuratović.

“Za vršioca dužnosti generalnog direktora FK Sarajevo imenovan je Tarik Trbić. Radi se o uglednom sportskom pravniku iz Sarajeva, koji je u proteklim godinama uspješno vodio veliki broj postupaka širom svijeta zastupajući igrače, trenere, agente i klubove. Svoje znanje i iskustvo sticao je radeći u međunarodnim organizacijama i diplomatiji, a učinio je i pionirske korake u brojnim oblastima organizacije rada sportskih klubova i sportskih asocijacija u Bosni i Hercegovini, gdje se posebno ističe njegov angažman u Sindikatu profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine. Mandat mu počinje teći od 1. oktobra ove godine.

Skupština FK Sarajevo donijela je i odluku o izboru dr. Adnana Hadžimuratovića, cijenjenog dječijeg hirurga i dugogodišnjeg sportskog radnika, za novog predsjednika Skupštine FK Sarajevo.  

Tarik Trbić, Foto: Sindikat profesionalnih fudbalera BiH

Ovom odlukom dodatno se želi osnažiti rad Skupštine FK Sarajevo, te osigurati veća prepoznatljivost ovog važnog klupskog tijela, kako među navijačima, tako i u široj javnosti. Sigurni smo da će dr. Hadžimuratović u budućnosti biti dodatna snaga koja će osigurati brojne iskorake u funkcioniranju Skupštine, ali i samog kluba.

FK Sarajevo, na prijedlog Ismira Mirvića predsjednika Upravnog odbora, također je formirao i Savjetodavni odbor FK Sarajevo na čelu sa Mehmedom Janjošem, o čemu je Skupština upoznata, te je dala punu podršku aktivnostima ovog tijela.

Svi članovi Savjetodavnog odbora FK Sarajevo imat će specifična i odgovorna zaduženja, a njihova obaveza bit će davanje preporuka i smjernica Upravnom odboru i Upravi FK Sarajevo u brojnim oblastima funkcioniranja kluba.

Formiranjem i imenovanjem Savjetodavnog odbora nastoji se institucionalizirati učešće istaknutih pojedinaca iz različitih oblasti, kojima je zajednička crta velika ljubav prema klubu, da se dodatno angažiraju i daju svoj doprinos razvoju i nastavku građenja FK Sarajevo kao modernog evropskog kluba.

Hadžimuratović lijevo na fotografiji, Foto: Reprezentacija.ba

Predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Ismir Mirvić je izjavio da FK Sarajevo, na ovaj način nastavlja graditi snažnu strukturu Kluba, s ciljem daljnjeg razvoja i napretka FK Sarajevo u svim segmentima poslovanja.

– Odlučno kao što sam i najavio prije nekoliko mjeseci nastavljamo sa ojačavanjem svih segmenata kluba, te nastojimo osigurati kompetentne i najbolje ljude na svim pozicijama.  Nastavljamo graditi moćno i jako Sarajevo koje će biti izvor radosti za sve koji ga vole. Očekujem maksimalnu radnu etiku, energiju, odgovornost, entuzijazam i potpunu posvećenost klubu od svih nas. Siguran, a i sretan sam da angažmanom novih vrhunskih ljudi i svih drugih koji će tek postati dio naše porodice unosimo snažnu energiju i strast. Želja mi je da uspostavimo još čvršće odnose sa svojim članovima i navijačima, ali i širom društvenom zajednicom, jer Sarajevo je bilo i uvijek će biti klub svih koji ga vole i koji žive za njegove pobjede i uspjeh. Idemo zajedno ka uzbudljivim vremenima koja dolaze za naše Sarajevo, naglasio je Predsjednik Mirvić.  

Skupština FK Sarajevo također je razmatrala i usvojila izvještaje o poslovanju FK Sarajevo, te je konstatovano kako je funkcioniranje Kluba stabilno i da je napravljen iskorak u svim oblastima. Skupština je fudbalerima i stručnom štabu zaželila sreću u sutrašnjem derbiju, te im čestitala na rezultatima ostvarenim u dosadašnjem dijelu sezone. Naprijed bordo bijeli.” stoji u saopštenju.

(Reprezentacija.ba)