Arsenal je putem zvanične stranice saopštio kako će 20-godišnji Mika Biereth ostatak sezone provesti na posudbi u Šturmu.

Radi se o mladom danskom reprezentativcu rođenom u Londonu čije je porodično stablo prilično izmiješano i koji je, da je bio u prilici, mogao zaigrati i za Bosnu i Hercegovinu zahvaljujući majci.

“Moj otac je polu Danac, polu Nijemac, a majka je Bosanka. Tako da sam imao priliku da biram, no odlučio sam se za Dansku. Sada sam sa U-21 reprezentacijom. To ima veze s mojim ocem.

On je bio taj koji me je uveo u svijet fudbala. Nisu me privukli ni Bosna, ni Njemčaka, ni Engleska. Osjećam da sam donio pravu odluku“, rekao je jedne prilike Biereth.

Topnici su ga u svoje redove doveli 2021. godine iz Fulhama kao velikog talenta, ali kako još uvijek nije zreo za prvi tim, do sada je išao na posudbe u RKC Walwijk i Motherwell FC u čijem dresu je u proteklih pola godine zabio šest golova i upisao pet asistencija.

Inače, Šturm ove sezone prilično dobro stoji u austrijskoj Bundesligi.

Nakon što su lani osvojili Kup, sada se nalaze na drugom mjestu sa samo dva boda zaostatka u odnosu na Red Bull Salzburg. 

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16