Velež i Zrinjski u subotu od 20,45 sati igraju mostarski derbi u okviru devetog kola PL BiH.

Meč se igra na stadionu “Rođeni”, a trener Zrinjskog Mario Ivanković najavio je dvoboj protiv Veleža.

Nama četvrti derbi u nizu, za nas poseban u svakom pogledu jer je gradski. Rezultat je tu najbitniji. Nema naših navijača i to automatski po meni nije pravi derbi, čim nema nečijih navijača. Sve ćemo uraditi radi nas i naših navijača da nastavimo dobar niz. Idemo igrati i probati osvojiti tri boda“, rekao je Ivanković i osvrnuo se na Velež:

“Velike promjene što se tiče ekipe i na klupi nakon par kola. Novi trener, nove ideje trebat će duže vrijeme da se te promjene prihvate. Ipak, pokazali su u zadnjem kolu ubjedljivom pobjedom da idu na bolje, ali mi gledamo sebe.

Trebat će i nama neko vrijeme da smo skupa povratkom igrača nakon povreda. Idemo igrati kao i svaku utakmicu i sve ćemo uraditi da dođemo do pobjede. Slobodan Jakovljević će biti u kadru, a ostali povrijeđeni igrači nisu još spremni. Ipak, mi imamo veliki broj igrača koji rade kvalitetno i kroz ove utakmice su pokazali da je to tako. Na njih se može računati u svakom trenutku.”

Trener Zrinjskog je uporedio sadašnje derbije i one kada je on bio igrač.

“Mislim da je velika razlika. Drugačije je bilo vrijeme i tenzije su bile veće. Veće zanimanje je bilo. Sada se to izgubilo u dobroj mjeri. Tu su i problemi sa dolaskom gostujućih navijača, Ali,derbi je uvijek derbi. Spremni smo i nadam se da smo odmorni da utakmicu odradimo što je moguće bolje.

Pred derbi imamo neke ideje i zamisli. Nadam se da ćemo ih sprovesti kako treba. Mi volimo da napadamo, da smo bliže protivničkom golu. Nadam da ćemo odigrati dobru utakmicu, a sutra je najvažniji rezultat.

Tabelu, raspored i statistiku pogledajte na linku ispod.
Pogledaj tabelu i rezultate ovog takmičenja
# Klub GR U B
1. FK Željezničar 13 29 16