Sarajevo će u četvrtak od 19,00 sati u gruzijskom gradu Kutaisi igrati protiv Torpeda prvi meč prvog pretkola kvalifikacija za Konf. ligu.

Tim povodom održana je press konferencija Bordo tima, a trener Mirza Varešanović kazao je da njegovi izabranici spremno dočekuju ovaj meč.

“Maksimalno spremni dočekujemo ovu utakmicu. Znamo manje više sve dobre i loše strane protivnika. Pogledali smo većinu njihovih utakmica, a fokusirali smo se na mečeve od kada je došao novi trener iz Škotske.

Mi smo obavili jako kvalitetne i dobre pripremne utakmice u Sloveniji gdje smo odigrali četiri utakmice i ostvarili četiri pobjede. Puni samopouzdanja ulazimo u ovu utakmicu i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat i da ćemo se što duže zadržati u Europi”, rekao je Varešanović i osvrnuo se pojedina pisanja kako atmosfera u Sarajevu nije baš najbolja:

“Ništa novo od kada sam ja u Sarajevu. Razne interesne skupine pokušavaju da unesu nemir u našu ekipu. Sve to što su pisali nije tačno. Mogu slobodno reći da ne pamtim bolju atmosferu u klubu, a dugo sam u klubu. Nikada nije bio ovakav ambijent.

Avramovski me je dan pred odlazak u Gruziju zamolio da ode u Skoplje jer ima privatnih problema na šta sam ja naravno pristao. Uostalom, fudbal nije najvažnija stvar u životu. Što se tiče izostanaka Šerbečića i Mulalića, oni nisu s nama zbog povreda koje vuku od ranije.”

Duel Torpedo – Sarajevo direktno prenosi kanal My TV.

(Reprezentacija.ba)