Prvi saradnik Safeta Sušića Borče Sredojević danas je prije posljednjeg treninga naše reprezentacije prije odlaska u Ciuabu govorio o svojim očekivanjima o utakmici protiv Nigerije.

Sredojević je jedini iz našeg stručnog štaba uživo gledao utakmicu između Irana i Nigerije.

– Sigurno je da puno više vidite uživo kada gledate utakmicu i mislim da je Nigerija igrala onoliko koliko im je Iran dopustio. – govori prvi Papetov pomoćnik.

– Važno je da igači imaju veliku želju da pobijede Nigeriju, jer smo jučer na primjeru Hrvatske, ali i Kameruna vidjeli koliko je važno imati složnu ekipu sa velikom dozom međusobne interakcije i voljnog momenta. Mi to definitivno imamo. – poručio je Sredojević.

Novinare je zanimalo sa koliko će napadača Zmajevi igrati u subotu navečer.

– Zanimljivo pitanje, na koje moram odgovoriti da je u modernom fudbalu najvažnije sa koliko igrača dolazite u završnicu napada, a ne sa koliko formalno špiceva igrate. Danas napadači moraju biti prvi nazad kada se izgubi lopta i obrnuto. – govori između ostalog Sredojević.

Sredojevića brine Salihovićeva povreda.

– Povreda Sejada Salihovića je puno nezgodnija od one Emira Spahića. Kapiten će biti spreman za Nigeriju, a zajedno sa našim ljeakrskim timom koji je do sada radio dobar posao ćemo pratiti i Salihovićevo stanje. Do utakmice je više od 72 sata tako da ćemo još vidjeti. – zaključuje Borče Sredojević.

(Reprezentacija.ba)