Od dolaska naše nogometne ekspedicije u Guaruju, sve aktivnosti naših Zmajeva vrijedno prate dvojica dječaka koji su se već sprijateljili sa našim igračima.

Marco i Hector, trinaestogodišnjaci iz Guaruje svakodnevno su tu u blizini naših Zmajeva, a zaduženi su za sakupljanje lopti tokom treninga naših igrača.

Prije meča protiv Argentine selektor Safet Sušić je na jednom treningu naše selekcije pozvao Marca da šutira penal Jasminu Fejziću. S obzirom da je Marco dosta uspješno realizirao udarac sa bijele tačke i matirao Fejzića, naš golman mu je nakon treninga poklonio golmanske rukavice. Marco je bio oduševljen.

Zatim se Pjanić na treningu poigrao sa Marcom što je obradovalo publiku koja pratila pomenuti trening.

Kada je riječ o Hectoru, njega pamte po tome što je u prvim danima priprema ignorisao pozdrav Edina Džeke. Sutradan mu je bilo žao, nakon što su mu prijatelji kazali da je to bio Džeko.

Simpatični dečki su osvojili srca naših Zmajeva, a jučer su dobili još jedan poklon i to od našeg rekordera po broju nastupa u reprezentaciji BiH, Zvjezdana Misimovića.

Misimović je Hectoru i Marcu poklonio jedan par kopački. Našalio se sa njima i obojici dao po jednu kopačku željevši vidjeti njihovu reakciju.

Dečki su se nakon male rasprave složili sa tim da je ovo veliki poklon od Misimovića i da će ga pažljivo čuvati.

Lijepa nogometna priča koja je ujedno i dokaz da je nogomet više od samog meča na zelenoj površini i borbe za postizanje gola.

(Reprezentacija.ba)