Imao sam bolove i nije bilo logike da igram. Žao mi je što nisam mogao nastupiti u prvoj utakmici reprezentacije BiH na Mundijalu, rekao je Salihović u Brazilu za Anadolu Agency

GUARUJA (AA) – Bakir Tiro

Sejad Salihović trenirao je danas sa “rezervnim” timom fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Guaruji, ali je radio po posebnom režimu.

Trčao je individualno. Zadovoljan je, kaže, oporavkom nakon povrede mišića, zbog koje je propustio nedjeljnu utakmicu sa Argentinom (1:2) na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

“Imao sam bolove i nije bilo logike da igram. Žao mi je što nisam mogao nastupiti u prvoj utakmici reprezentacije BiH na Mundijalu. Međutim, na to nisam mogao utjecati”, rekao je Salihović u razgovoru sa specijalnim izvještačem Anadolu Agency (AA) u Guaruji.

Naglašava da oporavak ide svojim tokom, ali da ne može prognozirati kada će 100 posto biti spreman.

“Osjećam se bolje iz dana u dan. Počeo sam trčati. Nadam se da ću u narednih dva, tri dana potpuno biti zdrav te da ću moći igrati protiv Nigerije 21. juna u Cuiabi”, kazao je Salihović.

Popularni “zmajevi” utakmicu drugog kola u grupi “F” na SP igraju protiv Nigerije, a u posljednjem, trećem takmičarskom krugu grupne faze sastat će se sa Iranom, 25. juna u Salvadoru.

(Reprezentacija.ba)