Najveći dobitak naše A reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovoj godini jeste defanzivac Ferencvarosa Muhamed Bešić koji nas je oduševio tokom priprema za Mundijal, ali i u sinoćnjem nastupu protiv Argentine.

Bešić fantastično odrađuje poslove u defanzivi, a najbolji primjer je svakako sinoćnji okršaj protiv Argentine gdje je Messija besprijekorno čuvao sve do one nesretne situacije i primljenog gola u 65. minuti susreta.

Bešić je u pomenutoj akciji pratio Messija, ali se ispred gola sapleo sa Bičakčićem što je ostavilo prostor ponajboljem nogometašu svih vremena. On je to znalački iskoristio i matirao Begovića.

“Pet puta sam gledao tu situaciju i još uvijek ne razumijem šta se desilo. Žao mi je što smo se sudarili”, izjavio je Bešić za mađarski portal Nemzeti sport.

“Rezultat je mogao biti povoljniji po nas, ali se ne stidimo kako smo igrali. Mnogi su me pohvalili nakon utakmice, stručni štab je zadovoljan kako sam igrao. O budućnosti još uvijek ne bih govorio”, otkrio je Bešić za mađarske medije.

(Reprezentacija.ba)