ZENICA (AA) – Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu protiv Argentine, fan-zone u Zenici večeras neće biti iz tehničkih i sigurnosnih razloga, ali su se Zeničani ipak spremili da prate nogometnu utakmicu u brojnim zeničkim lokalima.

Mnogi od njih su okićeni zastavama Bosne i Hercegovine, ali atmosfera u Zenici još uvijek nije dostigla svoj vrhunac.

Zeničke glavne ulice su okićene zastavama Bosne i Hercegovine i Brazila, a u četvrtak je u organizaciji Lokalnog omladinskog vijeća Zenica otkriven baner površine 15 metara kvadratnih sa preko 250 imena svih reprezentativaca i trenera selekcije Bosne i Hercegovine.

“Zmajevo gnijezdo” se sprema i sa nestrpljenjem očekuje trenutak kada će se intonirati državna himna te igrači bh. selekcije istrčati na teren.

Zeničku legendu i vjernog navijača Seju Ćerimovića smo zamolili da nam kratko opiše očekivanja i prognozira rezultat večerašnje utakmice.

“Prva utakmica, prva pobjeda. To je moja prognoza. Mada, samim plasmanom je ovo historijski uspjeh i mi smo već pobjednici. Trebamo navijati svim srcem i očekivati najbolje, nadati se istom. Ovim putem bih apelirao i na sve građane Zenice da okite svoje stanove, auta, kafiće našim zastavama jer je ovo zaista jedan trenutak koji smo svi željno isčekivali.”, izjavio je Ćerimović.

Na ulicama Zenice je dosta mladih ljudi koji sa nestrpljenjem očekuju večerašnju utakmicu.

Zeničanin Dino Tihić nam je prognozirao rezultat večerašnje utakmice.

“Teško je bilo šta očekivati, da mi damo jedan gol i da odigramo dobru utakmicu, ipak je Argentina velesila. Vjerujem da će večeras Izet Hajrović dati gol, to je naš kralj”, dodao je Tihić.

U zeničkoj kuglani je sve spremno za večerašnju utakmicu. Kuglana je okićena zastavama Bosne i Hercegovine, a spremljeno je i veliko platno na kojem će se moći gledati utakmica između Bosne i Hercegovine i Argentine.

Zeničanin Aldin Vrškić se nada dobroj utakmici naših reprezentativaca.

“Teška utakmica. Očekujem da naši izađu bez pritiska i da odigraju dobru utakmicu i vjerujem da će biti 3:1 za Bosnu i Hercegovinu. Što se pogodaka tiče, nadam se Džeko da pogađa, a i red je jedan iz “slobodnjaka” da damo, niko još nije postigao takav gol, pa se nadam Miske ili Pjanić. Ma samo da mi odgiramo dobru utakmicu, a sam plasman je velika stvar. Ako i izgubimo večeras, Nigeriju i Iran ćemo dobiti sigurno”, izjavio je Vrškić.

Zeničani će večeras sigurno opravdati epitet “Zmajevo gnijezdo”, gdje se za vrijeme kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo čuo samo huk navijača kako ujedinjeni navijaju za ovu reprezentaciju i sve svoje nade polažu u “zmajeve”.

(Reprezentacija.ba)