TUZLA (AA) – Na ulicama Tuzle dominira kombinacija žute i plave, boja nacionalne zastave Bosne i Hercegovine koja će večerašnjim susretom protiv Argentine na poznatoj Marakani debitirati na svjetskim fudbalskim prvenstvima, piše Anadolu Agency (AA).

Fudbalska groznica u Tuzli zahvatila je građane svih uzrasta, a posebnu pažnju privlače mališani u dresovima zvijezda bh. nacionalnog tima, Edina Džeke, Emira Spahića, Miralema Pjanića…

Svoje prve radosti tuzlanski mališani proživljavaju uz “zmajeve”, dok oni nešto stariji svjesni snage protivnika nadaju se barem neriješenom rezultatu u ogledu sa “Gaučosima”.

Prvi sudijski zvižduk na stadionu Maracana i Rio de Janeiru će označiti i ostvarenje sna bh. fudbalerima i navijačima koji su konačno dočekali nastup bh. selekcije na velikom takmičenju.

Fudbalska groznica trese zemlju još od oktobarske utakmice u Kaunasu kada je izboren plasman na SP, a večeras u ponoć će dosegnuti maksimum. Izabranici selektora Safeta Sušića će se pokušati suprotstaviti favorizovanim Argentincima koje predvode svjetske zvijezde Lionel Messi i Sergio Aguero.

(Reprezentacija.ba)