CAZIN (AA) – Navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine u Cazinu, na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, snimili su spot podrške izabranicima Safeta Sušića, uoči početka Mundijala u Brazilu i debija BiH protiv Argentine.

Ulice tog grada u BiH bile su tokom snimanja popunjene navijačima svih starosnih dobi, a optimizma i želje za uspjehom “zmajeva” nije nedostajalo.

S druge strane, radovi na hair česmi za “Ljute Krajišnike” koja će u Vrnograču na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine biti otvorena u znak sjećanja na navijače poginule u Poljskoj pri povratku sa utakmice protiv Litvanije u kojoj su “zmajevi” obezbijedili plasman na Mundijal, privode se kraju.

Kada sudija na stadionu „Marakana“ u Rio de Janeiru označi početak meča Argentina – Bosna i Hercegovina na predstojećem Svjetskom prvenstvo, u Vrnograču će simbolično poteći voda iz hair česme za naše tragično stradale „Ljute Krajišnike“.

Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, mladići su koji su poginuli 16. oktobra prošle godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u poljskom gradu Lomža, na povratku sa utakmice u Kaunasu u kojoj je BiH pobjedom nad Litvanijom (1:0) izborila prvi plasman na SP.

(Reprezentacija.ba)