GUARUJA (AA) – Reprezentativci Bosne i Hercegovine u fudbalu su odradili jutarnji trening u kampu u Guaruji, kojem su prisustvovali svi igrači osim Muhameda Bešića koji ima lakšu povredu mišića, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Iz stručnog štaba reprezentacije su rekli kako s Bešićem neće biti problema i da će biti spreman za utakmicu protiv Argentine 15. juna na stadionu Maracana u Rio de Janeiru.

Trening je po oblačnom i povremeno kišovitom vremenu protekao u odličnoj atmosferi. Reprezentativci će u poslijepodnevnim satima odraditi još jedan trening.

Igrač Istanbula BB Edin Višća je rekao kako je vrlo zadovoljan radom saigrača i stručnog štaba na pripremama. On je rekao kako je u Guaruji sve uredu, a pohvalio je prijem domaćina. Dodao je kako se kao reprezentativac svoje zemlje na Svjetskom prvenstvu osjeća odlično.

“Svi smo spremni, a pripreme smo iskoristili na pravi način. Dišemo kao jedan što smo pokazali u prijateljskim utakmicama. U tri provjere smo pokazali da ekipa ima karakter i odavno nismo igrali bolje”, rekao je Višća i dodao kako igrači moraju ući u meč s Argentinom hladne glave.

Višća je rekao da reprezentacija BiH ima igrače izuzetnog kvaliteta i da uz veliku borbu na terenu mogu pružiti dobar otpor Argentini.

(Reprezentacija.ba)