Neobična situacija desila se jutros unutar hotela “Casa Grande” u Guaruji gdje je smještena naša nogometna reprezentacija tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Argentinski novinar Joaquin Cabana je pokušao ući u hotel predstavivši se kao njemački predstavnik medija. Varka Cabane je zamalo bila uspješna, ali su stražari primjetili lažni naglasak i argentinskog špijuna odmah udaljili iz našeg hotela.

U sali nekoliko metara pored Edin Džeko, Miralem Pjanić i nekoliko drugih Zmajeva su mirno pili kafu ne obraćajući posebnu pažnju na pomenuti incident.

Argentinac, koji je zaštitarima rekao da sa Zmajevima želi napraviti intervju za njemačke medije, nakon što je uhvaćen u laži, pravdao se činjenicom da je nekada ranije radio za europske medijske agencije.

“Samo sam ih htio intervjuisati i pitati za očekivanja uoči meča protiv Argentine. Oni su debitanti na Svjetskom prvenstvu i to je kul stvar. Nakon ovog incidenta razgovarao sam sa ljudima iz press službe bh. reprezentacije i kazali su mi da čekam napolju kako bi dobio traženi intervju. Čekao sam uzaludno par sati, nakon čega sam se udaljio od hotela”, kazao je razočarani Cabana.

(Reprezentacija.ba)