Nakon sinoćnje trening utakmice protiv mlade momčadi Santosa u kojoj je naša nogometna reprezentacija ostvarila pobjedu od 5:1, danas su Sušićevi igrači dobili slobodan dan, te će sutra nastaviti sa treninzima do utakmice protiv Argentine.

Iako je prethodno bilo planirano da se i danas odrade dva treninga, selektor naše reprezentacije Safet Sušić je odlučio igračima dati slobodan dan kako bi se odmorili i što spremniji dočekali završni dio priprema pred premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu.

flyer-tekst

Tako su za sutra zakazana dva treninga. Prvi sa početkom od 10 sati, a drugi od 18 sati po lokalnom vremenu. Identičan raspored je i za četvrtak.

U petak će Zmajevi treninrati po posljednji put u Guaruji prije odlaska za Rio de Janeiro. Charter let iz Sao Paola za Rio de Janeiro je planiran oko 16 sati po lokalnom vremenu.

Vožnja avionom će trajati nešto više od sat vremena nakon čega će se naša reprezentacija smjestiti u hotel “Sheraton Barra”.

U subotu je planirana i zvanična press konferencija uoči meča protiv Argentine, a zatim i trening na čuvenoj “Marakani” u večernjem terminu (20:30 sati).

Utakmica protiv Argentine je u nedjelju sa početkom od 19 sati po lokalnom vremenu, dok kod nas taj meč počinje u večeri sa nedjelje na ponedjeljak, tačno u ponoć.

Nakon meča na “Marakani” Zmajevi se sutradan vraćaju u Sao Paolo, tačnije u svoju bazu u Guaruji.

(Reprezentacija.ba)