Safet Sušić sretan je zbog nastavka serije pobjeda koja je kako kaže uveliko uvjetovana podignutim samopouzdanjem Zmajeva iz posljednja dva meča protiv Meksika i Obale Slonovače.

– Mislim da je bilo dobro i da smo vidjeli ono što smo i očekivali. Najvažnije je da se niko nije povrijedio, a lijepo je bilo vidjeti nekoliko dobrih akcija, ali i ovoliko golova. – poručio je Safet Sušić.

flyer-tekst

Novinare je zanimalo da li je Pape odlučio sa kojih 11 krenuti u prvom meču na Mundijalu.

– Sami znate sastav, a znam ga i ja, kao što znam i sastav Argentine. Imamo još pet dana, ne želim izdiktirati imena, pa se obavezati da upravo njih izvedem, ali kao što rekoh i sami znate 10 ili 11 igrača koji će zaigrati od prve minute na Maracani. – iskren je Pape.

Večeras su utakmice bili pošteđeni Džeko, Spahić, Bešić i Pjanić.

– Neki su umorni, neki malo manje povrijeđeni, ali svi će biti spremni za Argentinu. Jednostavno nema potrebe da se bilo šta rizikuje i forsiraju igrači. – zaključio je Safet Sušić.

Kolege iz Brazila javile su sinoć kako su na ulicama Guaruje napadnuti Sušić i saradnici.

– Neko se očigledno našalio i dao pogrešnu informaciju. Ja sa sobom stalno imam tri tjelohranitelja Piplicu, Baljića i Sredojevića, a i dr. Karabeg je stalno sa nama. Ko bi nas napao, puno bi riskirao. – našalio se Safet Sušić.

(Reprezentacija.ba)