Kako je svoj dres sa brojem devet iz bijele kolekcije novih adidasovih dresova Vedad Ibišević donirao u humanitarne svrhe, tačnije za aukciju koju realizuje FACE TV, a u kojoj će se od prihoda sakupljenih od prodaje njegovog dresa sa potpisima svih naših igrača pomoći žrtvama poplava u BiH, Ibišević je večeras igrao u “tuđem” dresu.

Dvostruki strijelac naše reprezentacije na leđima je večeras imao broj 21 koji inače pripada Ervinu Zukanoviću, a iznad broja bilo je odštampano i prezime Zukanović, koje je na večerašnjoj utakmici bilo prekriveno bijelom trakom.

Činjenica da su ekonomi naše repreznetacije Zukanovićev dres ponijeli sa ostalim dresovima u SAD, a zatim i u Brazil, još jednom govori o istinitosti tvrdnje da je Safet Sušić na stopera Genta uistinu računao i na američkim i na brazilskim pripremama, te da su priče o smišljenom planu NFSBIH i američke ambasade da se Zukanoviću namjerno odbije viza potpuno sumanute.

flyer-tekst

Podsjećamo, Zukanović u SAD nije optutovao zbog toga što mu je jedinom od cjelokupne delegacije reprezentacije bila odbijena viza za ovu državu, a kasnije ga je zbog nekorektnih izjava NFSBIH uz dogovor sa stručnim štabom i igračima suspendovao sa spiska pozvanih igrača za Brazil.

Zanimljivo je da Ervina Zukanovića nije javno podržao nijedan saigrač iz reprezentacije putem svojih internetskih stranica i profila, iako im je sklono komentarisati, podržavati i kritikovati mnoge stvari koje se puno manje tiču našeg nacionalnog tima od slučaja njihovog saigrača i kolege iz reprezentacije.

Svakako se nadamo kako će nesuglasice na relaciji NFSBIH – stručni štab – reprezentativci – Zukanović što prije biti otklonjene, te da ćemo ovog pouzdanog defanzivca i velikog radnika na terenu od jeseni ponovo vidjeti u dresu Bosne i Hercegovine.

(Reprezentacija.ba)