Tradicionalne večernje šetnje našeg stručnog štaba najčešće su ključno mjesto konačnih dogovora odluka vezanih za formaciju i taktiku naše reprezentacije.

Ovovečernja šetnja Safeta Sušića i njegovih izabranika u Guaruji mogla je proći kobno.

Reprezentacija.ba portal saznaje kako su večeras na ulicama Guaruje našeg selektora u društvu Borčeta Sredojevića, Elvira Baljića, Tomislava Piplice i Elvira Rahimića na ulici su presrela tri naoružana pljačkaša na biciklima.

flyer-tekst

Presretanju je prethodilo praćenje našeg stručnog štaba nekoliko stotina metara, a u posljednji trenutak pljačkaše je otjerala patrola lokalne policije, koja je primjetivši pokušaj pljačke na svom vozilu upalila rotaciona svjetla, nakon čega su tri pljačkaša pobjegla, svako u svom pravcu.

Nakon povratka u hotel, ne pretjerano uzrujani Sušić i saradnici u šali su dobacili kako su u životu na ulicama Bosne i Hercegovine riješavali i puno ozbiljnije situacije.

Svi članovi delegacije naše fudbalske reprezentacije pod stalnom su zaštitom bezbjednjaka NFSBIH i brazilske policije i vojske, no čini se da su se Pape i njegovi saradnici bez informisanja zaštitara udaljili iz hotela, te tako doveli u ovu nezgodnu situaciju.

(Reprezentacija.ba)