Bh. navijači u Brazilu: Iz Australije putovali 30 sati da bi u Guaruji vidjeli reprezentativce BiH

Prvi navijači Bosne i Hercegovine stigli su u Brazil. I to iz daleke Australije. Letjeli su 30 sati da bi došli u Guaruju i pozdravili fudbalske reprezentativce svoje zemlje uoči njihovog prvog nastupa na velikom takmičenju, predstojećem Svjetskom prvenstvu, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila. Damir Rizvić i braća Fudo i Ajdin Velić […]

Bh. navijači u Brazilu: Iz Australije putovali 30 sati da bi u Guaruji vidjeli reprezentativce BiH
Foto: Bakir Tiro, Anadolu Ajansi

Prvi navijači Bosne i Hercegovine stigli su u Brazil. I to iz daleke Australije. Letjeli su 30 sati da bi došli u Guaruju i pozdravili fudbalske reprezentativce svoje zemlje uoči njihovog prvog nastupa na velikom takmičenju, predstojećem Svjetskom prvenstvu, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Damir Rizvić i braća Fudo i Ajdin Velić u Brazil su stigli iz Melbourna. U dresovima i sa zastavom BiH prisustvovali su treningu bh. reprezentativaca na pješčanoj plaži.

“U Guaruju smo došli na dva, tri dana da bi vidjeli i pozdravili igrače, a onda idemo u Rio de Janeiro. Uradili su sjajan posao. Od njih očekujemo samo da daju sve od sebe. Bilo bi odlično kada bi prošli u drugi krug, ali već smo prezadovoljni onim što su učinili”, istakao je Damir Rizvić, jedan od trojice Bosanaca iz Australije koji je došli u Guaruju.

flyer-tekst

Njegov prijatelj Fudo kaže da je presretan što je u Brazilu.

“Da sam mogao birati gdje da BiH igra na Mundijalu odabrao bih Brazil. Godinama štedimo da dođemo na Svjetsko prvenstvo. Svaki od nas je samo avionsku kartu platio 3.700. australskih dolara kako bi došao ovdje” istakao je Fudo Velić.

Damir je prije 20 godina iz Tuzle otišao u Australiju. Velići su, također, dvije decenije u “zemlji kengura”, u koju su doselili iz Bosanske Krupe.

“Haj'mo Bosno, Bosno, Bosno, hajm'o Hercegovino”, pjevali su trojica mladića na plaži u Guaruji, gdje su pobrali simpatije Brazilaca, koji su pratili rad selektora Safeta Sušića i njegovog tima, piše novinar Anadolu Agency sa mjesta događaja.

(Reprezentacija.ba)