Nakon dva dana intenzivnog treniranja u Guaruji bh. reprezentativci su danas dobili zasluženi odmor tokom dana, te ih večeras očekuje trening uoči sutrašnje utakmice protiv U-2o tima Santosa.

Neki su se nakon doručka ostali odmarati u svojim sobama, dok su se pojedini igrači zabavljali u hotelskom salonu za rekreaciju.

Međutim, nerazdvojni “tandem” naše nogometne selekcije Haris Medunjanin i Asmir Begović su slobodno vrijeme iskoristili za šetnju plažom Guaruje, inače jednog od najpoznatijih zaljeva kojeg popularno zovu “Biser Atlantika”.

“Kao što vidite dan je prekrasan, a najbolje od svega je da se odmaramo od svakodnevnih reprezentativnih aktivnosti i obaveza. Uspjeli smo izaći van hotela i prošetati se plažom. Guaruja je prelijep grad”, kazao je Begović.

panasonic_za_tekst

Medunjanina i Begovića mještani Guaruje nisu prepoznali s obzirom da nisu bili u opremi reprezentacije. Tek kada su primjetili da ih prate brazilski novinari, onda su i oni počeli prilaziti našim Zmajevima i raspitivati se o njima.

“Ljudi su vrlo prijatni. Ranije smo hodali bez privlačenja pažnje, a sada smo zastali kako bi se fotografisali sa znatiželjnim Brazilcima. Ova vrsta uznemirenja je baš kul. Inače, vrlo dobro smo dočekani u ovom gradu. Iako se nismo spremili za ovakve vrućine,  dosadašnji tok priprema je na zadovoljavajućem nivou”, kazao je brazilskim novinarima naš “Div iz Trebinja” Asmir Begović.

Desila se također zanimljiva situacija tokom šetnje, a to je momenat kada je jedna sportska službenica, 40. godišnja Angela Maria Anselmo prišla našim igračima i fotografisala se sa njima, iako ih prethodno nije poznavala.

Brazilski novinari su je upitali o njenom mišljenju konačnog plasmana BiH na Mundijalu. Kazala je kako navija za Brazil, ali nakon što ih je upoznala navijat će za Zmajeve protiv Argentine.

“Ne navijam za BiH, jer ja sam Brazilka. Oni su veoma ljubazni i prijatno su me iznenadili tako da ću ih bodriti protiv Argentine. Nadam se da će na dobar način predstaviti naš grad. Ipak, u mom srcu ima mjesta samo za brazilsku momčad”, našalila se na kraju Maria Anselmo.

(Reprezentacija.ba)