Plasman Zmajeva u Brazil snažno je motivisao sve patriote da na svoj način iskažu ljubav prema domovini, ali ujedno i daju podršku našoj fudbalskoj reprezentaciji.

Slikaju se slike, crtaju karikature i grafiti podrške, pišu parole i transparenti, ali i snimaju mnogobrojne patriotske pjesme.

panasonic_za_tekst

Da se Bosna i Hercegovina istinski može osloniti na mlade Bosance i Hercegovce najbolje su pokazali studenti i muzičari iz Tuzle okupljeni u bend “GrupaF” koji su snimili navijačku pjesmu “Ponos države” koja će, usudićemo se prognozirati, zbog svog zaraznog i veselog ritma, ali i patriotskog teksta, biti hit ovoga ljeta.

– Željeli smo se na neki način zahvaliti našim reprezentativcima i selektoru Sušiću na svemu što su uradili za Bosnu i Hercegovinu, te smo se odlučili za snimanje ove pjesme. Osim na našu reprezentaciju, ponosni smo i na sebe jer smo cijeli projekat izveli bez bilo čije finansijske pomoći, te smo dokazali da mladi u Bosni i Hercegovini ipak uz trud i talenat, ali i pomoć prijatelja, mogu realizovati svoje ideje.  – poručuje autor teksta pjesme Edin Fazlović.

U nastavku poslušajte pjesmu “Ponos države” koja će nadamo se donijeti sreću i biti dodatni motiv našim Zmajevima u Brazilu.

(Reprezentacija.ba)