Možda Bosna i Hercegovina ne spada u grupu favorita na Mundijalu, ali je sigurno da će Zmajevi imati najbolju ishranu od svih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu pišu brazilski mediji.

Brazilci su otkrili kako je kuhar naše repreznetacije Nermin Hodžić u svojoj karijeri uspješno kuhao za najpoznatije i najpopularnije estradne i sportske ličnosti na svijetu poput Cristana Ronalda, Angeline Jolie i Brad Pitta, te su konstatovali kako je kuhar Bosne i Hercegovine među kuharima na Mundijalu poput Messija među fudbalerima na smotri najvećih reprezentacija.

– Brinuti o ishrani ovih momaka izuzetno je zahtjevno i preda mnom je veliki zadatak. BiH je mala zemlja sa nekoliko miliona stanovnika i svi očekuju dobar rezultat reprezentacije. Kada je riječ o ishrani Zmajevi će dnevno jesti 5.000 kalorija zato što će trenirati dva pua dnevno. Serviraćemo supe, meso i ribu. – poručuje Nermin Hodžić.

panasonic_za_tekst

Hodžić je komentarisao svoja iskustva sa Ronaldom, Jolie i Pittom.

– Angelini Jolie i Brad Pittu sam servirao bosanska jela i bili su zadovoljni. Radi se o izuzetno prijatnim ljudima sa kojima je lijepo raditi. Ronaldo je sam po sebi izuzetno jednostavnan momak i fantastična osoba. Mnogo smo razgovarali i vidio sam da nije uopšte arogantan kako se smatra u javnosti. – smatra Nermin Hodžić.

Zmajevi će već večeras, kada stignu u Guaruju, jesti prva jela koja im je pripremio naš uspješni kuhar.

(Reprezentacija.ba)

FOTO \\ Zmajevi nakon dolaska u Sao Paolo autobusom se zaputili u Guaruju