Delegacija naše fudbalske reprezentacije predvođena selektorom Safetom Sušićem u 16 sati po našem vremenu sletila je u Sao Paolo.

Zmajevi su u Brazil stigli iz Chicaga letom koji je trajao više od deset sati, no sudeći prema fotografijama koje su Sušićevi igrači objavili, u avionu je vladala fantastična atmosfera.

panasonic_za_tekst

Treba reći da je Fudbalski savez naše zemlje obezbijedio Sušiću i njegovim igračima i saradnicima da od Chicaga do Sao Paola lete najvišom biznis klasom, tako da je put protekao bez fizičkih napora, za razliku od onog od Frankfurta do St. Louisa prije deset dana.

Zmajeve je na aerodromu dočekao generalni sekretar NFSBIH Jasmin Baković koji je jučer doputovao u Guaruju zajedno sa potpredsjednikom NFSBIH Darkom Ljubojevićem, portparolom Slavicom Pecikozom, ekonomom Ademom Đipom i fizioterapeutom Ismarom Hadžibajrićem.

Sa “Aeroporto Internacional de São Paulo” naša reprezentacija će se autobusom zaputiti u Gurauju gdje će ih dočekati gradonačlenica ovog grada, ali i delegacija NFSBIH koja je još jučer stigla u bazu naše reprezentacije u hotel Casa Grande. Put do Guaruje trajaće nešto više od dva sata.

Zbog nevremena i kiše u Guaruji postoji mogućnost da Safet Sušić odgodi današnji trening.

FOTO \\ Nevrijeme u Guaruji uoči dolaska Zmajeva: „Naša kuća je i Vaša kuća! Dobrodošli!“

(Reprezentacija.ba)