Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će u dvorani “Mirza Delibašić“ u Sarajevu odigrati prvi baraž susret za Svjetsko prvenstvo protiv Islanda.

Veliki hendikep za naše rukometaše je izostanak Mirsada Terzića, koji će zbog povrede propustiti duele protiv Islanda. Pored Terzića, selektor Dragan Marković za ovaj susret neće moći računati na Delića, Mikića, Perića te Bećirovića.

“Meni je najbitnije da pobijedimo u prvom susretu. Odlično smo radili u pripremnom periodu i vjerujem da smo se dobro spremili,” rekao je na jučerašnjoj press konferenciji Dragan Marković.

Naš reprezentativac, Duško Čelica poručio je da će igrači dati sve od sebe i da žele da ispune zajednički san, a to je plasman na prvenstvo.

panasonic_za_tekst

Reprezentacija Islanda u prvom susretu će igrati bez svog najboljeg igrača, Arona Palmarssona koji je povrijeđen. Palmarsson je od 2009. godine član njemačkog velikana Kiela.

Selekcija Islanda je 17 puta bila učesnik svjetskih prvenstava, dok su osam puta izborili plasman na Europsko prvenstvo. Najveći uspjeh ostvarili su 2010. godine u Austriji na Europskom prvenstvu, kada su osvojili treće mjesto. Islanđani su učestvovali sedam puta na Olimpijskim igrama, a u Pekingu 2008. godine osvojili su drugo mjesto.

Susret između Bosne i Hercegovine i Islanda igra se sutra u dvorani “Mirza Delibašić“ sa početkom u 20:15, a ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se kupiti na prodajnim mjestima u Ferhadiji, te na platou Skenderije.

(Reprezentacija.ba)