Operativnom timu koji je u Guaruju doputovao u srijedu, u četvrtak su se pridružili potpredsjednik NS/FS BiH Darko Ljubojević, generalni sekretar Jasmin Baković, potparol Slavica Pecikoza, fizioterapeut Ismar Hadžibajrić i ekonom Adem Đipa, javlja Fudbalski savez BiH.

U petak kada je predviđen dolazak igrača i stručnog štaba reprezentacije, u Guaruji će biti kompletirana bh ekspedicija.

Gradska uprava na čelu sa gradonačelnicom Mariom Antoanetom de Brito i gđom. Eunice R. Leao Grotzinger, koordinatorom Komiteta za 2014 Brazil FIFA WC, organizovala je dirljiv i izrazito emotivan prijem za našu delegaciju.

panasonic_za_tekst

Okupljenim gradskim vjećnicima, zvaničnicima i predstavnicima lokalnih medija, u toplom i prijateljskom tonu, ispred Gradske uprave, obratile su se gradonačelnica gospođa de Brito i gospođa Grotzinger a u ime NS/FS BiH, domaćinu su se na srdačnom dočeku zahvalili, generalni sekretar Jasmin Baković i potpredsjednik Darko Ljubojević.

Poruka domaćina je “QUANDO O BRASIL NÃO JOGAR, E BOSNIA QUE EU VOU GRITAR” što znači “Kad Brazil ne igra, navijamo za Bosnu”

(Repreznetacija.ba)