Safet Sušić kao ni nakon pobjede protiv Obale Slonovače, tako ni sinoć, nakon trijumfa nad Meksikom nije pokazivao previše sreće na svom licu, iako su oni koji ga dobro poznaju mogli vidjeti koliko je uistinu raspoložen.

Pape se zahvalio svojim igračima na dobroj igri, te im čestitao i poručio kako su zasluženo pobijedili.

Novinare je zanimalo da li je sinoćnji sastav prava  formula za Mundijal.

– Imam još jednu ili dvije dileme za dva mjesta, ali ima još vremena i nema razloga da žurimo. – govori Safet Sušić.

Na upite da li ćemo i protiv Argentine igrati ofanzivno kao u posljednja dva meča.

– Protiv Argentine nećemo igrati strogo defanzivno jer imamo u ekipi igrače koji se neće braniti, a sad hoće li nam oni dozvoliti da igramo ofanzivno, to ćemo još vidjeti. – smatra Pape.

Safeta Sušića su pitali da prokomentariše igru povratnika u reprezentaciju Muhameda Bešića.

– Bešić je svojim igrama i ponašanjem na svojim pripremama osigurao sebi mjesto među 11 igrača. On je igrač koji će dugo godina još biti jedan od ključnih igrača za reprezentaciju. On jednostavno ima sve što igrač treba da ima. – otvoren je Sušić.

panasonic_za_tekst

Senad Lulić je bio rovit, ali se Safet Sušić ipak odlučio staviti ga u prvi tim.

– Lulića smo morali probati jer imamo još samo jednu utakmicu do Mundijala. Vidilo se da nije potpuno spreman, ali i on i drugi igrači koji još nisu u punoj formi, imaju još 12 dana da se spreme i siguran sam da će svi biti spremni do meča protiv Argentine. – kaže selektor.

Zmajevi su pred kraj susreta pali sa tempom igre, pa smo se na kraju grčevito branili.

– Fali nam još malo međunarodnog iskustva, ali morate shvatiti da su i izmjene učinile svoje. Nemojte zaboraviti da većina njih poput Mujdže ili Hajrovića ne igra za svoje klubove, kao i da su neki donedavno bili povrijeđeni. Oni vrijedno rade i jako dobro treniraju i mi ih nismo mogli spremiti više nego što to jeste. Sigurno je da ćemo do Svjetskog prvenstva dodatno podići i taj segment. – zaključuje Safet Sušić.

VIDEO \\ Bosna i Hercegovina golom Izeta Hajrovića savladala Meksiko sa 1:0

(Reprezentacija.ba)