Nakon što je zbog FIFA antidoping kontrole, otkazan prvi današnji trening i u iščekivanju svog termina za davanje uzoraka igrači vrijeme provode u lijepo uređenom holu hotela uz kafu i razgovor, javlja press služba Fudbalskog saveza BiH.

panasonic_za_tekst

Na jednom mjestu su Medunjanin, Mujdža i Begović koji čekajući da na njih dođe red govore o susretu sa Meksikom.

Medunjanin se osvrnuo prvo na meč sa Obalom Slonovače: „Bio je to dobar test za nas, mada rezultat nije bio u prvom planu odigrali smo dobro. Važno je da nastavimo kontinuitet i  u narednoj utakmici bez obzira što je prijateljska, da igramo kao ekipa i ostavimo dobar utisak“.

Medunjanin je prokomentarisao  i pripreme, a onda i susret sa Meksikom: „Treninzi su naporni, ali takvi i trebaju biti, jer  na Svjetskom prvenstvu svi želimo 100 % biti spremni za utakmice koje nas očekuju.  Meksiko je dobar tim i do sada ih nismo ni jednom pobijedili i vrijeme je da to jednom uradimo. Vjerujem da će to biti sutra. Međutim, najbitnije je da svi završimo utakmicu bez povreda i da zdravi dočekamo turnir u Brazilu. “

Prvi golman bh tima Asmir Begović: „Znamo da će biti teška utakmica i da oni imaju dosta dobrih igrača. Mi moramo nastaviti igrati na visokom nivou, kao što smo pokazali da možemo i postići pozitivan rezultat. Utakmica jeste prijateljska ali mi se spremamo za Brazil i važna nam je svaka pobjeda.“

„Mislim da je najbitnije da mi damo sve od sebe i odigramo što bolje možemo“, dodaje Mensur Mujdža i nastavlja: „rezultat nije u prvom planu, ali želimo da pobijedimo i nadam se da ćemo iz ove utakmice svi izaći zdravi i spremni za Brazi.“.

(Reprezentacija.ba)