U posljednje tri godine naša nogometna reprezentacija je odigrala dva prijateljska susreta protiv Meksika, a sutra je na rasporedu novi duel protiv ove reprezentacije.

panasonic_za_tekst

Nadolazećim susretom protiv selekcije Meksika će se otvoriti prilika Zmajevima da prekinu niz poraza protiv meksičkog tima.

U prvom meču smo poraženi sa 2:0, dok smo u drugom također poraženi i to rezultatom 2:1.

Prvi meč: Meksikanci znali kazniti naše promašaje

Prvi susret je odigran na “Georgia Dome” stadionu u Atlanti 9. februara 2011. godine kada su golove za reprezentaciju Meksika postigli Javier Hernandez i Edgar Pachecho.

Utakmica u kojoj su naši reprezentativci imali dosta propuštenih prilika, a kao najbolja se izdvaja stativa Vedada Ibiševića u 54. minuti susreta. Ibišević je u prvom poluvremenu postigao gol, no nije priznat zbog ofsajd pozicije.

Hernandez je postigao gol u 48. minuti susreta, dok je Pachecho zatresao mrežu Hasagića u 55. minuti meča.

Početna postava BiH u toj utakmici je izgledala ovako: Hasagić, Spahić, Mravac, Mujdža, Bešić, Misimović, Medunjanin, Salihović, Pjanić, Lulić i Ibišević.

U drugom poluvremenu priliku su dobili Muslimović, O.Vranješ i Subašić.

Poklonjena pobjeda Meksikancima u sudijskoj nadoknadi

Drugi meč protiv Meksika odigrali smo u Chichagu 1.juna 2012.godine, a Meksikanci su stigli do pobjede u sudijskoj nadoknadi nakon nesvakidašnje pogreške naše odbrane.

Dos Santos je doveo Meksiko u vodstvo u sedmoj minuti, da bi Edin Džeko izjednačio rezultat u 29.minuti utakmice.

Pobjedu selekciji Meksika obezbijedio je Javier Hernandez u 92.minuti susreta. Kada je bilo izvjesno da će susret završiti bez pobjednika, naš reprezentativac Stojan Vranješ je napravio katastrofalnu grešku u našem šesnaestercu i tako praktično poklonio gol napadaču Manchester Uniteda.

Naša selekcija nastupila je tada u sljdećem sastavu: Begović, Jahić, Pandža, Mujdža, Misimović, Medunjanin, Rahimić, Pjanić, Lulić, Ibišević i Džeko.

U drugom poluvremenu priliku su dobili Svraka, S. Vranješ, Ibričić, Vrančić i Alispahić.

(Reprezentacija.ba)