Selektor Safet Sušić obratio se jučer novinarima na press konferenciji organizovanoj povodom sutrašnje utakmice između Bosne i Hercegovine i Meksika.

Organizatori utakmice nakon što su Zmajeve smjestili u pogrešan hotel, jučer nisu doveli prevodioca, a i vozač autobusa nije znao najbolje put od hotela naše reprezentacije do stadiona Soldier Field, pa su press konferencija, kao i sam trening kasnili.

nagrada-igra

Srećom, kako su jučer predstavnici NFSBIH Jasmin Baković i Darko Ljubojević  izuzetno brzo riješili problem smještaja, tako je jučer portarol NFSBIH Slavica Pecikoza uspjela brzo naći prevodioca i na visokom nivou organizovati održavanje press konferencije.

– Prije svega izvinjavam se na kašnjenju. Čini se da naš vozač autobusa nije baš najbolje upoznat sa putem od hotela do stadiona. – ispričao se Sušić prisutnim novinarima.

Meksičke novinare zanimalo je šta Pape misli o Meksiku.

– U posljednje vrijeme ih nisam pratio jer ne igraju sa nama u grupi na SP, ali igrali smo dva puta od njih i dva puta izgubili. Znamo da su jaka reprezentacija, ali i da imaju izuzetno tešku grupu u Brazilu. Želim im da naprave dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu. – poručio je Sušić.

Novinare su zanimale mogućnosti u grupi na Mundijalu u kojoj su osim Argentine sve selekcije relativno izjednačene.

– Mi smo svjesni da je Argentina favorit u grupi i da ćemo se mi boriti za drugo mjesto. Mi imamo dobru ekipu i ja se nadam da možemo biti drugi u grupi i proći u osminu finala. Priznajem da neće biti lako. Otprilike u istoj smo situaciji kao Meksiko. – govorio je Safet Sušić.

Malobrojne predstavnike medija iz BiH zanimalo je da li će Sušić mijenjati formaciju u odnosu na utakmicu protiv Obale Slonovače.

– Mi ćemo protiv Meksika izvesti naš najbolji tim u tom trenutku i koja može ostvariti dobar rezultat. Ovo je ipak prijateljska utakmica i meni je najvažnije da igrači izađu na teren i da se ponašaju onako kako su se ponašali protiv Obale Slonovače. Svi su svjesni oni koji odigraju dobro imaju velike šanse da počnu utakmicu protiv Argentine, tako da su svi igrači sigurno izuzetno motivisani. – najavljuje selektor.

Danas su na treningu svi trenirali, a novinare je zanimalo da li će Sušić ponovo izvesti kombinovati sastav kao protiv Obale Slonovače.

– To nije bilo ni eksperimentisanje niti kombinovanje sastava. U tom trenutku to je bila naša najbolja ekipa i svi su igrali na jednom visokom nivou. Mi imamo još dva igrača koja nismo mogli da koristimo jer su bili povrijeđeni. I protiv Meksika ću staviti ekipu za koju smatram da je naša najbolja ekipa. – poručio je Pape.

Novinari su podsjetili Sušića da smo protiv Meksika uvijek gubili u posljednjim minutama utakmice.

– Dva puta smo izgubili protiv Meksika. Drugu utakmicu primili smo čudan i smiješan gol u posljednjim minutama utakmice. Obzirom da se radi o prijateljskim utakmicama i obzirom da sam ubijeđen da će biti puno i naših i meksičkih navijača, nadam se da će to biti jedan spektakl, bez povreda, kartona i nekih drugih incidenata. – zaključio je Safet Sušić.